ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Γνωστή και ως “Φιόρο του Λεβάντε” (Άνθος της Ανατολής), η πανέμορφη Ζάκυνθος αποτελεί δικαίως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Το τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου εγγυάται αξέχαστες διακοπές, αφού έχει να επιδείξει ένα μοναδικό φυσικό κάλλος, πλαισιωμένο από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της και ενισχυμένο από το αδιάλειπτο χαμόγελο των Ζακυνθινών.

Το Νησί προικίστηκε από τη φύση με αμέτρητες ομορφιές, καθώς υπέροχες αμμώδεις παραλίες, όπως το πασίγνωστο «Ναυάγιο», εναλλάσσονται με ακτές, στολισμένες με σπήλαια και κολπίσκους. Ο Κόλπος του Λαγανά, τόπος ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα - Καρέτα και εθνικό πάρκο από το 1999, αποτελεί ένα από τα διασημότερα σημεία της Ζακύνθου, ενώ η παραλία και τα τρία νησάκια του (Μαραθωνήσι, Άγιος Σώστης, Πελούζο) συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.Η θέα από τη Μπόχαλη, οι εκκλησίες του Αγίου Διονυσίου και του Αγίου Μάρκου, ο Λόφος του Στράνη και τα μουσεία του Νησιού είναι απλώς το εξώφυλλο σ’ ένα «βιβλίο», που έχει μόνο συναρπαστικές ιστορίες να αφηγηθεί!

Από τα βάθη της Αρχαιότητας ως το 19ο αιώνα, η Ζάκυνθος γνώρισε πολλούς εποικιστές και κατακτητές. Το ξεχωριστό της Ελληνικό χρώμα εμπλουτίστηκε με στοιχεία της Δύσης και της Ανατολής, αντανακλώντας υπέροχα στη σημερινή ατμόσφαιρα της Χώρας και των δεκάδων χωριών της, αλλά και στην πολιτιστική της παράδοση.

Θεματοφύλακες και συνεχιστές αυτής της κληρονομιάς είναι οι Ζακυνθινοί, λαός φιλόξενος και χαρούμενος. Σε κάθε ευκαιρία μοιράζονται με τον επισκέπτη την αγάπη τους για τη ζωή, κυρίως μέσω της Μουσικής και του Θεάτρου. Καντάδες και θεατρικές «ομιλίες» είναι αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας του Νησιού, εμπλουτίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία στον τόπο, όπου ένα καλοκαίρι είναι λίγο για να εξερευνήσεις.