ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, είναι δικαίως ένας κοσμαγάπητος προορισμός για διακοπές, καθώς αποτελεί ξεχωριστό συνδυασμό φύσης και ιστορίας. Η εναλλαγή θάλασσας και βουνού στο τοπίο της, μαζί με την κομψή ανθρώπινη παρουσία, δίνουν στο νησί ένα «μυθιστορηματικό» αέρα, τον οποίο απολαμβάνει κάθε επισκέπτης της.

Ελάχιστα νησιά μπορούν να συγκριθούν με την Κεφαλονιά, καθώς και μόνη η παραλία του Μύρτου θα αρκούσε για να την καταστήσει κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Μαζί της όμως, η χαρακτηρισμένη ως εθνικός δρυμός οροσειρά του Αίνου, αμέτρητες άλλες παραλίες, σπήλαια και ο αστικός της ιστός, συνθέτουν την ιδανική, μαγευτική ατμόσφαιρα για μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία! Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Σάμη, Άσσος, Ξι,  Πλατιά Άμμος, Μακρύς Γιαλός, Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης – είναι μερικά από τα αναρίθμητα σημεία της Κεφαλονιάς που συναγωνίζονται για να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές!

Κατοικημένη ήδη από τη βαθιά προϊστορία, η Κεφαλονιά αποτέλεσε κόσμημα κάθε εποικιστή της και η σημερινή της πολιτιστική ατμόσφαιρα είναι σύνθεση υπέροχων λαογραφικών παραδόσεων.

Ιδανικοί ξεναγοί για την τουριστική εμπειρία στο Νησί, αποτελούν οι ίδιοι οι Κεφαλλονίτες, οι οποίοι με τη φιλόξενη διάθεσή τους, αλλά και το έντονο ταπεραμέντο τους, μοιράζονται γενναιόδωρα με τον επισκέπτη τις ομορφιές του τόπου τους.