ΙΘΑΚΗ

Λίγοι είναι οι τόποι, που με το όνομά τους και μόνο, μπορούν να εμπνεύσουν τον ανθρώπινο νου κι η Ιθάκη αναμφίβολα κατέχει την κορυφαία θέση ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα όμως, το Νησί αποδεικνύει με ευκολία και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του, ότι είναι πολλά περισσότερα από το συνώνυμο της Νοσταλγίας.

Το επίμηκες νησί βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό, και παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο τοπίο, όπου όρμοι, ακρωτήρια, σπήλαια και παραλίες κάνουν κάθε γωνιά της αφορμή για ένα ακόμη φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Το Βαθύ, πρωτεύουσα του νησιού και κύριο λιμάνι του, εντυπωσιάζει με την αμφιθεατρική του διάταξη και την αρχιτεκτονική του, ενώ αποτελεί ιδανική αφετηρία για εξερευνητικές εξορμήσεις σε παραλίες, κάστρα, μουσεία και γειτονιές της Ιθάκης. Λαζαρέτο, Σπήλαιο των Νυμφών, Μοναστήρι των Καθαρών, Ανωγή, Εξωγή, Κιόνι, Δεξά, Σκίνος, Αφάλες – είναι μόνο μερικές από τις καταχωρήσεις στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο του συνειδητοποιημένου επισκέπτη της Ιθάκης.

Κάθε κάτοικος της Ιθάκης θα μοιραστεί με χαρά τις ομορφιές ενός νησιού, που ακόμη κι αν δεν είχε συνδέσει το όνομά του με τα νοσταλγικά ταξίδια ήδη από τις απαρχές της Ιστορίας, θα το έκανε με άνεση σήμερα.